Ultimele Știri

Băsescu despre Dragnea: ”Dacă eram premier la ora asta, Dragnea era dat cu capul de toţi pereţii”

Traian Băsescu a comentat afirmația lui Liviu Dragnea, conform căreia le va cere miniștrilor să aibă un anumit comportament civic și să nu mai apară la televizor pentru a comenta cazuri de viol sau divorțuri cu scopul de a arăta că le pasă de oameni. Fostul președinte consideră că acest gest este ”inadmisibil”.

Băsescu consideră că este responsabilitatea lui Victor Ponta să acționeze în acest caz, luând chiar decizia să își dea demisia, însă nu o va face pentru că știe că nu va avea șanse ca actualul președinte să pună în fruntea guvernării tot un membru din PSD.

“Este clar că premierul Ponta va trebui să ia aprobări de la partid de acum înainte pentru orice. Eu nu aş fi ajuns niciodată în această situaţie. Dar are şi Ponta o responsabilitate. Numai la declaraţia asta i-aş fi lăsat lui Dragnea Guvernul: «Ia-l, nene». Sau i-aş fi spus: «Nenică, vezi tu Palatul ăsta? Se numeşte Victoria! Ia-l, ia demisia de aici». Numai că Ponta nu poate să demisioneze pentru că e greu de crezut că Iohannis mai desemnează pim-ministru de la PSD. Şi PSD nu vrea să piardă guvernarea”, a spus Băsescu.

De asemenea, fostul președinte spune că Ponta l-ar fi putut strâmtora pe Dragnea cu amenințarea demisionării din fruntea Guvernului, moment în care întregul partid PSD ar fi pierdut guvernarea. 

“Dacă nu era la Miami, cu certitudine, aşa gândesc eu, l-ar fi chemat (Ponta -n.r.) şi i-ar fi spus: «Uite, băiatu’, ştii care e treaba? Eu stau aici ca să mai fiţi la guvernare. Dacă mai îndrăzneşti o singură dată să mai faci anunţuri de-astea, aţi pierdut guvernarea». Eu vă spun ce aş fi făcut eu (…) Apoi, aş fi spus şi partidului: «Am avut o discuţie cu domnul Dragnea, l-am atenţionat că nu e şeful miniştrilor. Dacă o singură dată îndrăzneşte să facă anunţuri publice care vizează activitatea miniştrilor, îl las»”.

Băsescu explică acțiunile lui Dragnea din ultimul timp, ca făcând partea din încercarea acestuia de a-și reconsolideze poziția în partid, după ce el și Ponta au fost învinovățiți de partid pentru pierderea alegerilor pentru președinție, din luna noiembrie.

“După părerea mea, Dragnea este într-un proces de restabilire a autorităţii lui în partid. După pierderea alegerilor, şi Ponta, şi Dragnea au rămas într-o situaţie dificilă, pentru că partidul le-a atribuit amândurora responsabilitatea pierderii alegerilor. Premierul, într-un fel sau altul, începuse să se scoată, Dragnea se ducea tot la fund, din punctul de vedere al autorităţii sale în partid, mai ales după ce a fost şi condamnat. A avut însă norocul susţinerii partidului şi a preşedintelui Ion Iliescu, a fost votat de partid şi Dragnea, după părerea mea, a intrat într-o campanie de reconsolidare a poziţiei lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta în această politică de refacere a autorităţii lui. Ieşirea asta lui Dragnea în care îi cheamă el pe miniştri este inadmisibilă. Dacă eram premier la ora asta, ori Dragnea era dat cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*