Băsescu, atac furibund la Kovesi

traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un atac furibund la adresa șefei DNA și a catalogat afirmaţiile sale, ca fiind ”mincinoase şi propagandiste”, precizând că ”este dincolo de orice limită” să încerci să intimidezi Curtea Constituţională a României.

”Eu vă asigur că este o afirmaţie propagandistică şi mincinoasă. Este dincolo de orice limită să faci asemenea observaţii sau să încerci să intimidezi Curtea Constituţională spunând 865 de dosare se închid! Dacă sunt bine făcute şi traficul de influenţă se încadrează în legislaţia română… Legislaţia care prevalează în problema abuzului în serviciu este Convenţia Naţiunilor Unite pentru Combaterea Corupţiei care a fost ratificată de România”, a declarat la România TV fostul preşedinte Traian Băsescu.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi, la Europa FM, că, în cazul în care Curtea Constituţională va declara neconstituţional articolul din Codul penal care defineşte infracţiunea de abuz în serviciu, vor fi închise peste 800 de dosare aflate în acheta procurorilor anticorupţie privind achiziţii publice ilegale cu fraude de milioane de euro.

Laura Codruţa Kovesi a arătat că, dacă infracţiunea de bază este anulată, atunci şi complicitatea la astfel de infracţiune are aceeaşi soarta.

„În acest moment noi avem în lucru 865 de dosare privind fraude în achiziţii publice şi, în general, în aceste dosare sunt infracţiuni de abuz în serviciu. Noi investigăm faptele care rămân în competenţă după deciziile Curţii Constituţionale. Cetăţenii trebuie să fie îngrijoraţi când avem peste 800 de dosare de achiziţii publice cu prejudicii de milioane de euro şi să nu avem posibilitatea de a le mai investiga”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

loading...

One thought on “Băsescu, atac furibund la Kovesi

  1. Cred că te va trimite DNA-UL până la urmă după niște pâine proaspătă la BRUTĂRIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *