Ultimele Știri

Băsescu aruncă subtilități despre existența unui candidat la prezidențiale, ofițer sub acoperire. Cine ar putea fi?

Președintele Băsescu a afirmat că unii candidați nu și-ar fi completat CV-ul, și nu au precizat dacă au fost sau nu ofițeri sub acoperire. Acesta a declarat că în cazul în care aceștia nu o vor face, se va ocupa chiar el de dezvăluirea acestui lucru pe care îl consideră incorect, pe baza că nu poți avea ”două butoane”.

Băsescu a declarat public că este încă timp pentru candidați să își completeze CV-ul și să recunoască lucruri pe care până acum le-au ascuns și nu le-au menționat în CV. În cazul în care candidatul special vizat de declarațiile sale nu o va face, președintele a spus că o face el deoarece stă în obligațiile sale să facă acest lucru.

Conform acestuia, obligația sa de a face publice aceste informații stau și în lege: ”Există lege care interzice serviciilor să își facă cunoscute rețelele, ofițerii, ofițerii descoperiți, etc., dar când discutăm despre funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi”.

Acesta declară că este conștient că acel serviciu nu poate să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă: ”Sigur, va trebui rapid o hotărâre judecătorească, pentru că, altfel, serviciul nu va putea să facă publică apartenența sau fosta apartenență, însă nu poți să fii președintele României și să existe riscul să ai dublă comandă, cum e foarte dificil să fii și premier, ministru și orice ai fi, în funcții publice, și să nu spui”.

La cine ar putea face referire președintele în această situație? Păi ținând cont de scandalul ce s-a instalat între Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, am putea să ne îndreptăm atenția spre el. Cu siguranță că afirmațiile lansate de președinte, au ca scop o amenințare subtilă la adresa unui candidat în mod special.

Să fie vorba de Călin Popescu Tăriceanu, cel cu care președintele și-a aruncat în ultimul timp critici dure? Călin Popescu Tăriceanu nu numai că a început un schimb de replici dure cu Traian Băsescu prin intermediul canalelor de televiziune, însă este și hotărât să pornească un proces care poate duce la demiterea acestuia. Am putea crede că în urma acestor incidente instalate zilele trecute, Traian Băsescu își scoate armele și atacă subtil acolo unde știe că ar avea șanse să o facă.

Care este baza afirmațiilor președintelui, nu știm, însă de ce ne putem da seama este impactul pe care aceste afirmații l-au produs în media, impact pe care bineînțeles că Băsescu l-a premeditat și l-a creat în mod intenționat. În cazul în care cel vizat de afirmațiile lui Băsescu este întradevăr Tăriceanu, atunci războilul dintre cei doi este abia la început.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Băsescu aruncă subtilități despre existența unui candidat la prezidențiale, ofițer sub acoperire. Cine ar putea fi?

  1. Aurelia Ionescu // 10 septembrie 2014 at 17:45 // Răspunde

    Omul asta bate campii ,iarasi a baut prea mult.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*