Ultimele Știri

Baruri închise şi amenzi mari în Centrul Vechi, pentru lipsa bonului fiscal

bucuresti centrul vechi

O razie în Centrul Vechi din Bucureşti efectuată de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, sâmbătă seara, a generat amenzi de aproape 100.000 de euro şi închiderea a 13 baruri, pentru încălcarea legislaţiei de emitere a bonului fiscal.

Inspectorii antifraudă au verificat încasările localurilor din Centrul Vechi, iar dacă nu au emis bon fiscal pentru produsele vândute, comercianţii au primit amenzi de la 8.000 la 10.000 de lei, sau suspendarea activităţii pe trei luni, dar şi confiscarea sumelor în plus din casele de marcat.

„În seara de sâmbătă, 14 februarie 2015, 220 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat activitatea a 95 localuri şi cluburi de noapte din Centrul vechi al capitalei şi au constatat atât încălcări ale obligaţiei legale de emitere a bonului fiscal, cât şi comercializarea de băuturi alcoolice spirtoase fără banderole fiscale. Pentru sancţionarea acestor nereguli, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amenzi în valoare totală de 422.300 lei, confiscări de numerar în cuantum de 4.489 lei şi suspendarea activităţii comerciale a 13 dintre aceste localuri”, se precizează în comunicatul instituţiei.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că numerarul a fost confiscat, deoarece s-a încasat fără emiterea unui bon fiscal. Totodată, ei au arătat că localurile vor rămâne închise timp de trei luni ca urmare a sancţiunilor impuse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*