Ultimele Știri

Baroul București: Ponta a devenit avocat în baza doctoratului plagiat

Baroul București a declarat pentru ziarul România Liberă că premierul României, Victor Ponta, a devenit avocat pe baza titlului de doctor, fără a da examenul specific.

Documentul oficial al Baroului București care confirmă acest aspect are următorul conținut și a fost oferit pe data de 7 ianuarie, în urma unei solicitări exprese a României Libere:

Cu referire la solicitarea dumneavoastră comunicată prin e-mail în data de 05.01.2015 și înregistrată la Baroul București cu numărul 94/C06.01.2015 în temeiul aprobării Consiliului Baroului București din ședința de la data de 06.01.2015, vă aducem la cunoștință că domnul avocat Ponta Victor Viorel a fost primit în profesie la data de 01.02.2005. Primirea în profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat în baza dispozițiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numărul 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, modificată prin Legea numărul 255/2004, în vigoare la data soluționării cererii de primire. Cu considerație, prodecan Ion Dragne”.

Se pare că nu se poate lua nici un fel de măsură împotriva faptului că premierul a intrat în profesia de avocat pe baza titlului de doctor în drept, deoarece nu există nici un fel de sesizare în acest caz. Premierul nu poate în nici un caz să fie acuzat de fals, dar dacă anumiți clienți se consideră prejudiciați, ei ar putea să ceară să li se înapoieze o parte din onorariile achitate.

Activitatea de avocat a premierului este suspendată deoarece nu este compatibilă cu statutul de demnitar pe care îl deține. Deocamdată nu se știe dacă, după ce își va încheia activitatea politică, va mai putea profesa ca avocat, deoarece nu există un precedent.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Baroul București: Ponta a devenit avocat în baza doctoratului plagiat

  1. Ponta nu a devenit avocat în baza doctoratului plagiat, este o eroare în titlum o dezinformare. Ca să poţi deveni avocat trebuie să termini o facultate de drept juridic. El a intrat în Baroul Bucureşti şi a practicat avocatura în cadrul acestui barou în baza titlului de doctor luat în drept, fără sămai fie nevoie să dea cpncurs la intrarea în Baoul Bucureşui..

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*