Baroul București: Cererea de excludere a lui Victor Ponta urmează să fie discutată pe 31 august

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Politică
victor ponta

Dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta a fost amânată până la data de 31 august, a declarat marți decanul Baroului București, avocatul Ion Dragne.

„Am avut pe ordinea de zi o solicitare de excludere din profesia de avocat a domnului Victor Ponta, membru al Baroului București. Înainte de începerea ședinței, domnul avocat a depus la Baroul București un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale și un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamație prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în Drept, precum și o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curtea de Apel București”, a precizat Dragne.

Monica Macovei, cea care a formulat cererea de excludere din Barou a lui Victor Ponta, precum și acesta, sunt invitați la dezbaterea de pe 31 august. Ion Dragne a precizat însă că prezența celor doi nu este obligatorie.

„Nu avem o procedură disciplinară în care doamna Macovei este petenta și domnul Ponta este persoana împotriva căruia s-a făcut o plângere disciplinară, ci avem o cerere inedită în raport de care Consiliul a apreciat că este utilă invitarea celor doi membri ai Baroului București pentru a-și preciza punctul de vedere în scris și pentru a răspunde la eventualele întrebări ale membrilor Consiliului. Prezența domniilor lor este facultativă, iar lipsa lor nu va împiedica dezbaterile și luarea unei eventuale decizii”, a explicat Ion Dragne.

Decanul a afirmat că nu a mai existat un astfel de caz până în prezent, fiind „o cerere și o situație inedită”.

„Motiv pentru care am fost desemnat eu, împreună cu alți doi membri ai Consiliului — Mihai Tănăsescu și Flavia Teodosiu—, ca până marți, 30 august, să prezentăm un raport scris membrilor Consiliului, astfel încât să dezbatem și să luăm o decizie. De asemenea, Consiliul a apreciat că este necesar să îi invite pe doamna Monica Macovei, care a formulat cererea, și pe domnul Victor Ponta, pentru ședința din 31 august, la ora 12,00”, a mai precizat Dragne.

Monica Macovei a acerut excluderea lui Victor Ponta din Baroul București, pe motiv că a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de doctor în drept, acest titlu fiindu-i retras.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *