Ultimele Știri

Baronul Titi vrea să scape de munca în folosul comunității

titi constantinescu

Baronul Bârladului Titi Constantinescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității în urma unei înțelegeri cu anchetatorii. 

Nea Titi’, cum este cunoscut în localitatea pe care a păstorit-o, nu dorește să facă muncă în folosul comunității după ce a fost condamant pentru conflict de interese. Titi acorda contracte cu dedicație firmelor prietene, fapt pentru care a fost obiectul unei anchete penale. Să spunem că nea Titi a furat și el un ou. Dar așa umilință pentru marele baron să facă el muncă în folosul comunității, când el era obișnuit să facă doar ‘muncă în folosul individualității’.

În anul 2012, Titi Constantinescu a aprobat Raportul procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică având ca obiect „Lucrãri de execuție a străzilor din cartierele Deal II, Țuguiata II, Bariera Puiești, Complex școlar, Trestiana, Extindere Cartier Complex școlar,” ca fiind cea depusă de asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA și SC TRANSMIR SRL reprezentată de SC TRANSMIR SRL în calitate de lider al asocierii cu o propunere financiară de 31.999.653,33 lei.

Judecãtoria Bârlad a validat acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Titi cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, acord care prevedea pedeapsa de un an închisoare cu suspendare, precum și alte pedepse complementare, printre care și 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Titi a făcut apel în urma deciziei Judecătoriei Bârlad, urmând ca Tribunalul Vaslui să ia act de contestația depusă și să stabilească un termen de judecată.

Fostul edil speră la înjumătățirea pedepsei deoarece fapta a fost comisă în anul 2012 și ar putea beneficia de judecarea pe vechiul cod de procedură penală. Tăierea celor 60 de ore de muncă în folosul comunității reprezintă scopul apelului depus de Titi.  Baronul s-ar simți umilit dacă ar face muncă în folosul comunității, însă șansele sale sunt foarte mici deoarece a bătut palma cu procurorii de la PCA Iași.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*