Ultimele Știri

Baronul Hunedoarei, Mircea Moloț, a fost mutat în arest la domiciliu

Baronul liberal al Hunedoarei, Mircea Moloț, a fost mutat în arest la domiciliu, după ce  judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis cererea sa.

Moloț își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, aceiași măsură fiind luată și în cazul coinculpaților Tiberiu Balint, Robertto Venter, Milică Pup şi Vasile Axinte. Decizia instanței este definitivă.

Mircea Moloţ este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce, la sfârşitul anului 2011 şi-a traficat influenţa reală pe care o avea asupra şefului APAPROD în scopul avantajării SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva pentru a obţine un contract. Potrivit procurorilor, în schimbul sprijinului oferit, acţionarul SC VIVA CONSTRUCT SRL a cedat execuţia unei părţi din lucrări, fără a exista un contract de subantrepriză, către SC VIVANTY INDUSTRIES SRL Şoimuş, societate controlată direct de către Venter Roberto Patrik – ginerele preşedintelui CJ. Procurorii mai spun că Mircea Moloţ şi-a traficat inlfuenţa şi în iunie 2012-martie 2013 când a favorizat atribuirea unui contract către SC EURO CONS EXPERT, în schimbul acestui favor, obţinând asfaltarea străzii din satul Mărtineşti unde Mircea Moloţ deţine un imobil.

Mircea Moloţ este urmărit penal şi pentru luare de mită după ce, în perioada 2010-2014, a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa similară, dar erau controlate de către persoane din cercul său relaţional, respectiv ginerele Roberto Venter şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.

De asemena, preşedintele CJ este acuzat de abuz în serviciu, după ce a condiţionat alocarea de fonduri către comuna Turdaş de votul la alegerile prezidenţiale.

Un alt capăt de acuzare se referă la infracţiunea de instigare la spălare de bani. “Numitul Moloţ Mircea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara a determinat încheierea „contractelor” respectiv emiterea de facturi şi efectuarea de plăţi dintre SC VIVA CONSTRUCT SRL şi SC EURO CONS EXPERT SRL pe de-o parte şi SC CRISTALYN DINAMIC SRL şi SC VIVANTY INDUSTRIES SRL pe de altă parte, în perioada 2010-2014, prin cele 21 contracte urmărindu-se disimularea adevăratei naturi a circulaţiei sumelor de bani provenite din infracţiunile de corupţie, prin crearea aparenţei de legalitate a transferurilor financiare ca urmare a „executării contractelor”, se arată în Ordonanţa procurorilor DNA.

Mircea Moloţ este acuzat de conflict de interese după ce, în perioada 2010-2014, societăţile de media controlate de familia Moloţ, au încasat 990.109 lei din bugetul judeţului. Preşedintele CJ mai este acuzat că a deţinut un document ce conţine secrete de stat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*