Ultimele Știri

Baronii roșii fac scut în jurul lui Ponta! Premierul penal refuză să își dea demisia

Victor Ponta

Coaliția de guvernare și baronii roșii fac scut în jurul lui Victor Ponta și anunță susținerea sa în calitatea de prim-ministru deși acesta este pus sub urmărire penală pentru corupție.

Penalul Ponta a încercat să se ascundă sub diferite pretexte cum ar cazul Mariana Rarinca sau cum că acest dosar ar fi apărut special pentru ca legislativul social democrat să piardă puterea. 

Prin refuzul său de a-și da demisa Victor Ponta se sinucide politic împreună cu partidul pe care îl conduce. În urma acestei decizii se prefigurează o luptă între frăția penală din Guvern și Parlament cu DNA-ul și Justiția Română.

Este un moment dificil pentru mine personal şi politic, am trecut peste multe de acest gen şi voi trece în continuare. Am o datorie de resonsabilitate pe care înţeleg să o exercit în conformitate cu mandatul pe care l-am primit în urma alegerilor din 2012 şi din partea Parlamentului. 

Dar, în calitate de prim ministru, lider politic şi membru al coaliţiei, am obligaţia de a da explicaţii cetăţenilor acestei ţări.

Nu am intenţia de a lupta cu justiţia, dar, ca orice cetăţean am dreptul să îmi spun punctul de vedere, că mă consider nevinovat de acuzaţiile aduse, voi merge de câte ori voi fi chemat în faţa procurorilor, judecătorilor, voi prezenta toate datele pe care le deţin, sunt convins că în final se va stabili adevărul.

Voi contesta ordonanţa emisă joi de procurorul de caz, pentru că până acum nu am avut ocazia să fiu audiat de către nimeni şi e dreptul constituţional al oricărui om de a fi ascultat când e acuzat de ceva. 

Nu mă consider o victimă, Mariana Rarinca e o victimă, miile de oameni care au fost puşi să jure cu mâna pe Biblie, nu sunt victimă, sunt un om politic, un luptător, cred că am datoria să lupt pentru ce cred că este drept şi corect.

Am însă şi dreptul constituţional de a gândi şi de a spune că evenimentul de vineri, acuzarea mea, are legătură directă cu evenimente care s-au întâmplat recent, cu emoţia produsă în opinia publică de cazul Rarinca, de poziţiile asociaţiei judecătorilor, de propunerile de modificare din Parlament şi de votul de marţi de la Senat în cazul Şova, dar justiţia nu înseamnă să reacţionezi la evenimente politice, ci să stabileşti adevărul, şi numai dacă e cazul să tragi la răspundere penală pe cineva, altfel un atac de justiţie al unui procuror care să reacţioneze la un act politic e total nedemocratic. 

Am fost şi voi fi un om puternic, am văzut cum funcţionează echilibrul puterilor, nu mă jelesc, vreau să ajut prin toate puterile mele la îmbunătăţirea unui sistem care nu trebuie să mai comită abuzuri şi să nu dea rateuri când e vorba de viaţa oamenilor.

Politic, acuzarea mea de vineri are ca scop schimbarea guvernului, dar schimbarea unui guvern se face prin vot sau alegeri, altfel e lovitură de stat.

Nu vreau să fac justiţie la televizor, o să mă refer în doar câteva cuvinte la informaţiile apărute în spaţiul public, pentru că ţine de reputaţia mea ce se scrie despre mine.

Nu am fost niciodată asociat în cabinetul lui Dan Şova, nu am legături cu contabilitatea domnului Şova”.

Premierul a prezentat cele 17 facturi despre care a spus că au fost prezentate cu rea-credinţă: Sunt 17 facturi legal emise pe care le voi depune la dosar, s-au înscris în contabilitate, la toate controalele a rezultat că au fost perfect legale, nu există acte false. Există un proces-verbal din 7.9 2011 care spune că nu s-a încălcat nicio lege şi că nu există niciun act care să nu fi fost încheiat conform legii”. 

Am spus că un prim ministru care îşi foloseşte funcţia pentru a încălca legea nu poate să continue, dar, din ce am arătat rezultă clar că aducerea acuzaţiilor în acest moment politic are ca scop demisia guvernului şi schimbarea majorităţii parlamentare. Doar cetăţenii prin vot şi oamenii politici pot decide acest lucru, nu un procuror.

Înţeleg poziţia politică a domnului Iohannis, dar l-am informat despre ce sistem a moştenit de la Traian Băsescu şi despre ce trebuie să facă pentru ca acest sistem să funcţioneze mai bine.

Demisia ar fi pentru mine şi familia mea cel mai simplu lucru, dar cred că schimbarea guvernului, a majorităţii parlamentare prin decizia unui singur procuror reprezintă un precedent îngrozitor şi nu vreau să fiu complice la aşa ceva. Nu suntem în criză politică, o ţară fără guvern şi fără majoritate parlamentară – aceea e o ţară în criză politică”, a adăugat Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*