Ultimele Știri

Bârlad: Violul se și cumpără. O elevă olimpică siluită de un om de afaceri și-a retras plângerea în schimbul banilor

violator

Eleva olimpică internaţional din Bârlad violată de un om de afaceri local şi-a retras plângerea împotriva acestuia, la şapte luni după ce Andrei Silvian Spiridon a fost trimis judecată pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

În schimbul retragerii plângerii, eleva eminentă, premiată în 2015  de Ministerul Educaţiei cu distincţia “Meritul Olimpic”, a primit de la inculpat suma de 50.000 de lei. Împăcarea dintre victimă şi violator a fost anunţată oficial luni, 10 ianuarie, când la Judecătoria Bârlad a fost programat un nou termen de judecată. Încă dinaintea termenului, eleva şi-a anunţat avocatul, care s-a oferit s-o apere gratuit, că se va împăca cu inculpatul, iar cu banii primiţi urmează să plece alături de mama sa în străinătate pentru a-şi continua studiile.

Având în vedere ”înţelegerea pe cale amiabilă”, Andrei Silvian Spiridon scapă de răspunderea penală pentru infracţiunea de viol, nu şi pentru cea de lipsire de libertate, infracţiune în cazul căreia Codul Penal nu permite împăcarea părţilor. Magistraţii Judecătoriei Bârlad au amânat pentru 25 ianuarie pronunţarea, dată la care Andrei Silvian Spiridon va afla pedeapsa pentru lipsirea de libertate în mod ilegal.

Decizia olimpicei de a-şi retrage plângerea împotriva bărbatului care a violat-o a stârnit indignare printre cei care i-au oferit sprijinul pentru a depăşi trauma suferită. 

”Considerăm că procurorii şi-au făcut datoria cu prisosinţă în acest caz. În faţa manifestării de voinţă a persoanei vătămate nu avem ce face. Aşteptăm să se pronunţe instanţa pe infracţiunea de lipsire de libertate, unde împăcarea părţilor nu este posibilă”, a precizat, pentru ”Adevărul”, Mihaela Plopan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. 

50.000 de lei pentru sex cu forța, scuipat, trasul de păr

 Andrei Spiridon (29 ani) este fiul unui afacerist din Bârlad şi este absolvent al unei şcoli de modă de top din Milano, unde a studiat cu nume mari din industria modei. A venit în România decis să îşi construiască propria marcă, astfel că şi-a deschis un atelier la Bârlad.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au dispus trimiterea în judecată a creatorului de modă Silvian Andrei Spiridon, în luna mai, anul trecut, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Pe tot parcursul anchetei, tânărul s-a aflat în arest la domiciliu, judecătorii din Bârlad şi Iaşi respingând propunerea de arestare înaintată de procurori.  Spiridon şi eleva olimpică s-au cunoscut de Crăciun, în 2015, într-un club din Bârlad. Potrivit procurorilor, tânărul s-a oferit să o conducă acasă cu autoturismul, iar pe drum i-a cerut adolescentei să întreţină relaţii sexuale. 

După ce i-a rupt rochia de pe ea, pentru că adolescenta opunea rezistenţă, a început să o lovească şi să o scuipe. ”Fiind incomodat de faptul că victima se zbătea în permanenţă, inculpatul a împins-o  pe bancheta din spate, apoi a urcat şi el după minoră şi a continuat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, exercitând în permanenţă violenţe, în sensul că a tras-o de păr, a scuipat-o, i-a acoperit gura cu mâna pentru a o împiedica să mai strige după ajutor, a lovit-o în mod repetat cu palmele peste faţă.

Întreaga activitate infracţională a durat aproximativ 4 ore, timp în care inculpatul a încercat să o oblige să întreţină raporturi sexuale orale prin faptul că o trăgea de păr pentru a o determina sa deschidă gura. Nereuşind în această modalitate să îşi atingă scopul, i-a introdus el degetele în anus şi în vagin acesteia”, au menţionat procurorii bârlădeni în rechizitoriu.  

Citeste mai mult: adev.ro/ojlvnt

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*