Ultimele Știri

Bărbat internat în urma unor afecţiuni cardiace şi diagnosticat cu gripă, mort la spital

ambulanta

Un bărbat de 61 de ani din municipiul Sibiu, internat în urma unor afecţiuni cardiace, a murit la spital, analizele de laborator confirmând că pacientul avea gripă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii DSP Sibiu, în prima săptămână din luna martie s-a înregistrat un nou deces din cauza gripei.

„În cursul săptămânii trecute s-a înregistrat un deces la un caz confirmat cu gripă pandemică, la un bărbat de 61 de ani din Sibiu, cu condiţii medicale preexistente, nevaccinat”, anunţă reprezentanţii DSP Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, bărbatul era internat în spital, unde a ajuns cu simptome ale unei afecţiuni cardiace.

„A fost internat pe Cardiologie, unde a suferit şi un infarct. S-au recoltat analize şi a fost confirmat diagnosticul de gripă. Pacientul a murit la spital, după confirmarea gripei”, a spus Gaal.

Acesta este al doilea deces din cauza gripei înregistrat în judeţul Sibiu în sezonul rece 2015-2016.

DSP Sibiu anunţă, de asemenea, că, în prima săptămână din martie, au fost raportate 15 cazuri de suspiciune de gripă, fiind confirmate două cazuri, la un copil şapte ani din Turnu Roşu şi la un altul, tot de şapte ani, din Miercurea Sibiului.

Totodată, în prima săptămână din martie, a crescut uşor numărul de infecţii respiratorii acute (IRA), ajungând la 2.440 de cazuri, cu aproape 4,5 la sută mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*