Ultimele Știri

Bărbat decapitat şi un steag ISIS ridicat în apropiere de Lyon

Un nou atac terorist loveşte Franţa, după ce câţiva simpatizanţi ai Statului Islamic au coordonat un atentat asupra unei uzine din Saint-Quentin-Fallavier în Isere, în sud-estul Franţei şi au decapitat un bărbat, iar alţi oameni au fost răniţi în urma unei explozii.

UPDATE 18:00 Se presupune că antreprenorul decapitat era angajatorul suspectului, Yassin Salhi. Cei doi au mers împreună la sediul fabricii pentru a face o livrare, însă suspectul l-a omorât şi decapitat pe şeful său, ca apoi să preia conducerea vehicolului cu care a încercat să pătrundă în interiorul uzinei.

Pompierii au fost primii care au ajuns la faţa locului în care a avut loc atentatul, reușind să-l înconjoare pe atacator și să aștepte venirea jandarmilor. Aceştia ar fi auzit cum atacatorul a strigat „Allah Akbar”.

Atac terorist Franţa

Atac terorist Franţa

UPDATE 15:30 Victima decapitată este managerul unei companii de transport cu sediul în localitatea Chassieu, la aproximativ 20 de kilometri de atacul terorist. Bărbatul a fost atacat la fabrica Air Products, după ce a venit să livreze un colet.

Între timp, un al doilea suspect a fost arestat de poliţia franceză.

UPDATE 14:30 Numele suspectului reţinut este Yassine Salim, iar celălalt atacator a fost omorât într-un schimb de focuri cu poliţia.

UPDATE: Bărbatul decapitat a fost găsit în curtea uzinei, dar nu este vorba despre un angajat. Capul acestuia a fost găsit la câţiva metri distanţă de corp, agăţat de gard şi acoperit cu inscripţii în arabă. Angajaţii companiei Air Products sunt în stare de şoc deoarece unii dintre ei au fost martorii atacului. Ei vor fi duşi într-o sală polivalentă din localitatea vecină Verpilliere.

Atac terorist Franţa

Atac terorist Franţa

Terror-attack-in-Saint-Quentin-Fallavier

French-police-secure-the-entrance-of-the-Air-Products-company-in-Saint-Quentin-Fallavier

Un cadavru decapitat a fost găsit în apropierea unei uzine de gaz industrial din Isere, iar alţi câţiva oameni au fost răniţi în urma unei explozii detonate de atacatori. Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Monde, o maşină la bordul căreia se aflau doi bărbaţi a încercat să forţeze intrarea în fabrica de produse chimice, dar nu au reuşit să intre în complexul industrial.

Deocamdată se ştie că unul dintre atacatori a fost reţinut de jandarmi, iar la faţa locului au fost găsite bannere în arabă. Mai mult, un steag islamist a fost ridicat în aceeaşi zonă. În urma acestui incident a fost sesizat Parchetul antiterorism, iar ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve se deplasează la faţa locului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*