Ultimele Știri

Barack Obama: Umbra crizei a trecut. Statele Unite sunt puternice!

Președintele american Barack Obama și-a ținut discursul anual despre Starea Națiunii în fața Congresului American.

Washingtonul a ținut să puncteze clar asupra evenimetelor din estul Ucrainei și se opune ferm agresiunii Rusiei. Totodată, Obama a anunţat, în Congresul american, și câteva priorități pentru acest an. 

Barack Obama a reiterat că Statele Unite apără principiul potrivit căruia marile puteri nu pot intimida țările mici.

„Anul trecut, atunci când îndeplineam misiunea dificilă de impunere a sancţiunior împreună cu aliaţii noştri, unii au sugerat că agresiunea domnului Putin constituie o demonstraţie a strategiei şi forţei. Ei bine, Statele Unite sunt astăzi cele care se menţin puternice, împreună cu aliaţii lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia sa este distrusă”, a declarat liderul SUA, Barack Obama. 

Totodată, preşedintele american a dezvăluit principalele mize pentru anul acesta. El a menționat că Statele Unite au intrat într-o nouă eră economică.

„Umbra crizei a trecut. Statele Unite sunt puternice”, a mai adaugat Barack Obama. 

În discursul său privind starea națiunii, Obama a mai declarat că Statele Unite şi partenerii lor vor învinge organizația teroristă „Statul Islamic”, chiar dacă acest efort va necesita mult timp.

De asemenea, el s-a declarat solidar cu toate victimele terorismului și a denunțat agresiunile și stereotipurile față de musulmani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*