Barack Obama anunță că rețeaua teroristă Stat Islamic reprezintă în continuare o amenințare pentru SUA, în ciuda pierderilor teritoriale

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Externe
barack obama

Președintele SUA Barack Obama a anunțat că rețeaua teroristă Stat Islamic va continua să reprezinte o amenințare, în ciuda pierderilor teritoriale. Acesta a a avertizat asupra pericolului reprezentat de reacţiile exagerate în ceea ce priveşte terorismul, conform Mediafax.

Barack Obama a declarat, în cadrul unei ședințe cu oficialii americani, că Stat Islamic continuă să influențeze ”lupi singuratici” să comitp atacuri teroriste.

„Ceea ce ISIL (acronim pentru Stat Islamic n.red) a descoperit este că, dacă reuşesc să convingă câteva persoane sau chiar una singură să comită un atentat la metrou, ori la o paradă sau la un alt eveniment public, ucigând zeci de oameni şi nu mii de oameni, tot va reuşi să creeze teamă şi îngrijorare, fapt ce îi face şi mai cunoscuţi,” a declarat Obama.

Președintele a atras atenția asupra faptului că reșeaua teroristă continuă să recruteze tineri prin intermediul rețelelor sociale, încurajându-i să atace de unii singuri.

„Deşi campania împotriva Stat Islamic, în Irak, Siria şi acum Libia a înregistrat progrese semnificative, gruparea se adaptează, revine la comiterea de atacuri care au o mare vizibilitate şi se foloseşte de internet pentru a recruta, antrena şi încuraja atacuri de tip lup singuratic” a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Tinerii care se lasă convinși și comit atentate folosind pistoale sau diverse obiecte sunt un pericol real, susține președintele american.

„Au văzut gradul de atenţie pe care îl pot obţine cu atacuri la scară mai mică, folosind pistoale sau puşti de asalt,” a mai spus Obama, adăugând că „Posibilitatea ca fie un atacator izolat sau o celulă teroristă restrânsă să efectueze un atentat, în urma căruia să moară oameni, este real.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *