Barack Obama: Americanii vor putea ajunge pe Marte în 2030

Într-un eseu publicat miercuri pe site-ul CNN, preşedintele SUA  Barack Obama a declarat că urmăreşte ca până în 2030, astronauţii americani să ajungă pe Marte.

„Într-o zi sper să pot să îmi ţin nepoţii pe umeri. Ne vom uita la stele cu uimire, aşa cum au făcut oamenii de la începutul timpului”, a scris acesta. „Dar în loc să aşteptem cu nerăbdare întoarcerea exploratorilor, vom ştii că din cauza alegerilor pe care le facem acum, aceştia au plecat în spaţiu, nu doar în vizită, ci pentru a rămâne – şi făcând acest lucru, ne-au făcut vieţile mai bune aici, pe Pământ.”

Acesta a anunţat că pentru a face posibil acest lucru trebuie să se păstreze cooperarea dintre guvern şi inovatori pentru a construi habitate noi care pot susţine şi transporta astronauţii în spaţiu, pe o perioadă îndelungată.

„Sunt bucuros să anunţ că am iniţiat colaborarea cu parteneri comerciali pentru a construi noi habitate, sustenabile pentru astronauţii care vor să se deplaseze în spaţiul cosmic”, a declarat Barack Obama

Atât congresmeni republicani, cât şi democraţi au criticat Administraţia Barack Obama pentru că a permis Chinei să obţină avansul în domeniul explorării spaţiale.

NASA mizează pe companii private precum SpaceX şi United Launch Alliance în planul de a trimite oameni pe Marte.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *