Ultimele Știri

Bănicioiu, jolly jocker-ul de la ministerul Sănătății

banicioiu

Din păcate dl. ministru Bănicioiu se plimbă ca un titirez de la un spital la altul în loc să stea la birou și să facă un bilanț al sistemului medical românesc, în special capacitățile și limitele sale. Nu putem uita faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă șefii de spitale intraseră în panică din cauza lipsei locurilor în spital. 

Ne punem întrebarea: – Spitalele Capitalei nu pot găzdui mai mult de 180 de răniți?

Sistemul medical din România suferă și este subfinanțat, la acest lucru ar trebuie să se gândească dl. ministru. Activitatea sa de jolly jocker nu va remedia problemele cu care se confruntă sistemul. Avem un CNSAS care încă reprezintă o gaură neagră pentru bugetul țării, iar activitatea sa este aproape invizibilă. Spitalele românești sunt insalubre, duc lipsă de medici și personal calificat.

Asta este o mare tragedie pe care dl. ministru vrea să o acopere în aceste zile prin activitatea sa de jolly jocker.

Medicii români au fost niște eroi tăcuți. Ei s-au mobilizat exemplar, toți au fost de gardă în noaptea tragediei, fie că erau în tură sau nu. Nu putem uita scenele când și-au făcut apariția în fața clubului, asistentele și doctorii de la Maternitatea Bucur cu medicamente, seringi și pansamente, pentru ai salva pe oamenii aflați în suferință. 

1013627_978758502170421_698849143554025116_n

La această oră avem încă 50 de pacienți cărora li se cunoaște identitatea parțial sau chiar neidentificați din cauza rănilor suferite.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă și critică. O echipă de medici israelieni a venit voluntar în România pentru a-i ajuta pe medicii români. La această oră medicii israelieni operează la spitalul Bagdasar Arseni și, urmează să ajungă și la spitalul Universitar.

„Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți”, a afirmat ministrul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*