Ultimele Știri

Bănicioiu, Arafat… de ce ați cerut ajutor la 6 zile de la tragedia din Clubul Colectiv?

arafat banicioiu

Autoritățile statului român dau dovadă de infatuare și prostie crasă, iar aici îl putem nominaliza pe ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu. 

Din păcate Nicolae Bănicioiu, Raed Arafat și managerii spitaleleor unde au fost internați răniții de la Colectiv au mințit opinia publică în privința resurselor și capacității spitalelor noastre. În timpul acestei săptămâni au observat că nu pot face față și s-ar putea confrunta cu o rată mare de decese în rândul răniților de la Colectiv au decis să apeleze la ajutor internațional. 

După accident Nicolae Bănicioiu s-a plimbat ca un titirez de la un spital la altul să ne spună nouă la televizor cât de bun și performant e sistemul medical românesc, în loc să ceară imediat ajutor.

Profesorul Ioan Lascăr a recunoscut, vineri,  într-un mod absolut cinic că niciun stat UE nu are posibilitatea să îngrijească 100 de arși grav simultan.

Comisia Europeană a transmis printr-un comunicat oficial că România a cerut transferul a 80 de pacienți către spitalele din Uniunea Europeană, joi, adică la 6 zile de la tragedia din Clubul Colectiv.

Bănicioiu și Arafat puteau cere ajutor imediat după tragedia din clubul Colectiv, România putea cere ajutor prin intermediul Mecanismului Uniunii Europene pentru protecţie civilă.

„Comisia a reacţionat rapid şi a cerut Comisiei pentru siguranţa sănătăţii să ia în considerare această cerere a autorităţilor române şi să o transmită mai departe către autorităţile competente din statele UE. În prezent, examinăm împreună cu serviciile competente opțiunile pentru rambursarea oricărui tratament furnizat în alt stat membru”, a mai spus oficialul european în răspunsul oferit Digi24.

Comisia Europeană a acționat în regim de urgență, însă autoritățile române caută să manipuleze ordinar opinia publică. Când numărul morților a crescut la 39  premierul interimar Sorin Cîmpeanu ne-a citit de pe o foaie scrisă de Bănicioiu situația reală – „Mai sunt spitalizate 107 persoane, din care 48 în stare gravă şi critică. Pacienții vor fi transferați în regim de urgență în străinătate.”

„Orice ţară din lume poate cere sprijin, prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, dacă dezastrul este de mari proporţii şi depăşeşte capacitatea de reacţie a ţării. Odată cerut sprijinul, Mecanismul UE de protecţie civilă poate mobiliza mai multe tipuri de ajutor: adăposturi, stocuri de medicamente, provizii nealimentare. Inclusiv unităţi speciale de protecţie civilă, precum echipe de experţi şi echipamente, cât şi expertiză. Acest sprijin este acordat de ţările participante la mecanism, iar Comisia Europeană poate cofinanţa transportul celor necesare către ţările solicitante”, a declarat pentru Digi24 Jakub Adamowicz.

Din păcate acești oameni incompetenți conduc România, iar numărul morților a ajuns la 45.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Bănicioiu, Arafat… de ce ați cerut ajutor la 6 zile de la tragedia din Clubul Colectiv?

  1. Deoarece pacientii nu erau in stare sa fie transferati. Abia au putut sa-i stabilizeze! Daca ati mai citi si ce spun medicii,ati vedea ca e greu. II stabilizeaza acum,si peste 2 minute sunt iar grav. E extrem de riscant un transport pentru un pacient in stare atat de grava. Voiati sa moara toti cei transfareti? NU aveau cum sa ii transfere din prima. Nu stiti decat sa aduceti si mai mult in dizgratie tara asta! Daca nu stiti din domeniul asta,macar lasati comentariile aiurea. Stati acasa,va doare in pix si comentati pe facebook. De ce nu ii salvati voi,na? Daca va credeti mai competenti.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*