Ultimele Știri

Băncile grecești se redeschid. Care este suma maximă care poate fi retrasă de la bancomat

Băncile grecești se redeschid astăzi, luni, după ce au fost închise aproape o lună, conform unui comunicat publicat de guvernul elen, remaniat în urma demisiei unor miniștri. Această hotărâre vine cu o serie de restricții asupra mișcărilor de capital. Suma maximă care poate fi retrasă zilnic de la bancomat este aceea de 420 euro, în timp ce până nu demult, aceasta era stabilită la 60 euro.

Odată cu redeschidere băncilor, se produc schimbări și în ceea ce privește valoarea TVA, care crește de la 13 la 23%, pentru produsele alimentare procesate și restaurante, călătoriile cu taxiul sau înmormântări. Între timp, valoarea TVA rămâne neschimbată în domeniul regimurile hoteliere.

Situația se îmbunătățește pentru medicamente, cărți și bilete de spectacole, în cazul acestora, TVA-ul fiind redus la 6%. Aceste modificări au fost stabilite miercuri, de către parlamentul grec, în conformitate cu angajamentele asumate de liderii greci la summitul european de la Bruxelles, conform Agerpres.

De asemenea, un împrumut de 7 miliarde de euro urmează să fie primit în regim de urgență de către autoritățile din Atena. Acești bani vor fi folosiți pentru rambursarea unui datorii de 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană, cât și pentru arierate de aproximativ două miliarde de euro către Fondul Monetar Internațional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*