Ultimele Știri

Băncile ar putea îmbunătăţii condiţiile de creditare din 2016, în ciuda legii dării în plată

Băncile ar putea îmbunătăți condițiile de creditare, de anul viitor, în ciuda legii dării în plată, care permite stingerea un credit ipotecar prin predarea imobilului ipotecat către creditor, consideră Mihnea Şerbănescu, directorul general şi proprietarul companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, conform Evz.

„Eu cred că băncile sunt convinse că darea în plată va fi marginală. Evident că acum au un motiv să spună că nu le convine. Băncile, ca să facă profit, trebuie să aibă muşterii, ori dacă îi goneşti prin restricţionarea accesului la creditare, care oricum nu e fabulos, s-ar putea să ai o problemă“, a declarat Şerbănescu.

În opinia şefului DTZ Echinox, românii nu îşi fac calcule de rentabilitate între păstrarea locuinţei sau predarea ei la bancă, pentru că au avut un motiv puternic emoţional când şi-au cumpărat casa.

„Chiar dacă calculele arată că ratele pe 25 de ani sunt mai mari decât valoarea actuală a apartamentului, nu îl vor preda la bancă sau va fi o tendinţă marginală. Noi nu suntem nemţi sau americani, care îşi fac calcule raţionale şi pe baza lor îşi cumpără sau nu case. Românii sunt emoţionali. Va fi o tendinţă marginală care nu va afecta piaţa“, preconizează Şerbănescu.

Ultimele informații arată că Klaus Iohannis, care trebuie să promulge legea dării în plată, analizează posibilitatea înapoierii legii în Parlament cu amendamentul impunerii unui plafon de 250.000 de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*