Ultimele Știri

Bancă românească, amendată pentru discriminare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării  a amendat o bancă cu 70.000 de lei pentru că a refuzat  să elibereze un card bancar unei persoane cu dizabilitate locomotorie pe baza amprentei ca şi semnătură.

„S-a aplicat amendă contravenţională în cuantum de 30.000 lei pentru bancă, conform prevederilor art. 2 alin.3, coroborat cu art. 10 lit. d) din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere faptul că banca nu a elaborat procedurile necesare pentru rezolvarea problemei.

Totodată, Colegiul director a aplicat agenţiei locale o amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru refuzul eliberării cardului), conform prevederilor art. 2 alin 1, coroborat cu art. 10 lit. d), respectiv amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru crearea unui cadru degradant faţă de persoană cu dizabilitate locomotorie), conform prevederilor art. 2 alin. 5 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CNCD, potrivit bzi.ro.

CNCD recomandă băncii elaborarea unor proceduri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, prin care să poată semna cu amprenta şi, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 2 din OG nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, banca reclamată va publică în mass-media un rezumat al hotărârii în speţă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*