Ultimele Știri

Banca Mondială susține integrarea economică a refugiaților

Banca Mondială a sugerat miercuri - într-un raport consacrat situației din Orientul Mijlociu - să se încurajeze integrarea economică a refugiaților în zonele în care trăiesc pentru a lupta astfel împotriva sărăciei lor.

imigranti

‘Cei circa 1,7 milion de sirieni înregistrați în Iordania și Liban trăiesc în condiții precare în pofida generozității guvernelor acestor țări primitoare’, indică Banca Mondială în raportul intitulat ‘Bunăstarea refugiaților sirieni: învățăturile Libanului și Iordaniei’, potrivit AFP.

‘Aproape nouă refugiați sirieni din zece care trăiesc în Iordania sunt fie săraci, fie pe punctul de a deveni astfel în viitorul apropiat’, adaugă Banca Mondială. ‘Aproape jumătate dintre refugiați sunt copii și majoritatea sunt femei.’ Ei locuiesc mai mult în adăposturi improvizate decât în tabere pentru refugiați propriu zise.

Raportul sugerează extinderea ‘asistenței pentru includerea economică, care ar trebui astfel să devină o parte importantă a creșterii și a strategiei dezvoltării pentru zonele de primire a refugiaților’.

‘Trebuie să se încerce transformarea crizei într-o oportunitate a dezvoltării’, a comentat în cursul unei teleconferințe Shanta Devarajan, economist șef al Băncii Mondiale pentru zona Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

‘Banca Mondială lucrează cu guvernele Regatului Unit și Iordaniei pentru a institui la fața locului zone speciale cu întreprinderi în Iordania, unde refugiații sirieni și iordanienii ar putea lucra împreună’, a afirmat ea.

La sfârșitul anului 2014, lumea înregistra aproape 59,5 milioane de persoane deplasate cu forța, dintre care 19,5 milioane erau refugiați, 38,2 milioane — persoane deplasate în interiorul frontierelor propriei țări și 1,6 milion — solicitanți de azil, a amintit Banca Mondială, citând cifre ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*