Banca Angliei ia o decizie surprinzătoare! Ce schimbări se produc în Marea Britanie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 iulie 2016
  • Externe
marea britanie anglia

Banca Angliei ia o decizie care îi surprinde pe analiștii care anticipau cu totul alte măsuri în ceea ce privește temperarea efectelor negative ale deciziei Marii Britanii de a se desprinde de Uniunea Europeană.

Rata dobânzii de referință este menținută în continuare la minimul record de 0,5%, iar Banca Angliei semnalează că este pregătită pentru a relua în august măsurile de stimulare economică, în condiţiile în care economia britanică se resimte după decizia de a părăsi Uniunea Europeană.

În urma deciziei, lira sterlină avansa cu circa 1,8% în raport cu moneda americană, la 1,3375 dolari, după ce a urcat, pentru scurt timp, până la 1,3473 dolari, echivalentul unui avans zilnic de 2,7%.

Analiștii se așteptau ca Banca Angliei să reducă dobânda de politică monetară pentru prima oară în ultimii șapte ani, la un nou minim de 0,25%, de la nivelul de 0,5%.

“Majoritatea membrilor Consiliului de Politică Monetară se așteaptă ca politica monetară să fie relaxată în august. Dimensiunea și natura precisă a măsurilor de stimulare vor fi stabilite în august, la momentul eleborării previziunilor și raportului de inflație“, se arată în minuta ședinței de politică monetară, conform Profit.ro.

Banca Angliei va publica raportul trimestrial pentru inflaţie pe 4 august. Acesta va include şi prognoze de creştere şi estimări legate de inflaţie.

Marea Britanie se pregăteşte să traverseze o perioadă slabă de tranzacţionare cu cel mai mare partener comercial, iar guvernatorul Băncii Angliei spune că un nou pachet de măsuri de stimulare economică va fi necesar vara aceasta, conform ZF.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *