Ultimele Știri

Ban Ki-moon: Atacul armatei israeliene asupra unei școli a ONU din Gaza ”nu poate fi justificat”

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a declarat miercuri că ”nu poate fi justificat” atacul israelian asupra unei școli a ONU din Fâșia Gaza în care au fost uciși 16 refugiați palestinieni și a cerut ”să se facă dreptate”.

”Miercuri, o școală a Națiunilor Unite, unde erau cazate mii de familii palestiniene, a fost supusă unui atac care trebuie blamat. Nu poate fi justificat, trebuie să se stabilească responsabilii și să se facă dreptate”, a declarat Ban Ki-moon la sosirea sa pe aeroportul din San Jose, în Costa Rica, pentru o vizită oficială.

”Vreau să precizez că localizarea exactă a acestei școli a fost comunicată de 17 ori autorităților militare israeliene, îndeosebi noaptea trecută, cu numai câteva ore înainte de atac”, a precizat secretarul general al ONU.

Cel puțin 16 palestinieni care se refugiaseră într-o școală a UNRWA (Agenția ONU pentru refugiații palestinieni) în Jabaliya (nordul Fâșiei Gaza) au fost uciși de obuze trase de tancuri israeliene, care au lovit din plin două săli de clasă ale clădirii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*