Ultimele Știri

Baia Mare: Ce spune Cherecheș despre afișele electorale, unde apare alături de mama sa

hoti

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest la domiciliu, a precizat joi, într-o înregistrare video publicată pe mai multe site-uri şi o reţea de socializare, prezenţa imaginii sale pe panourile luminoase din oraş, deşi nu el candidează, ci mama sa, Viorica Cherecheş, aflată pe un loc eligibil pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor.

„Am făcut acest lucru şi mi-am pus imaginea pe aceste panouri pentru că am dorit să vă aduceţi aminte că un om vă iubeşte şi vă mulţumeşte pentru fiecare gest, pentru fiecare gând care l-aţi avut pentru mine. Şi am făcut aceste lucruri nu ca să susţin vreun partid politic, nu ca să susţin vreo alianţă, nu ca să susţin pe cineva care se doreşte ales. Am făcut aceste lucruri din respect pentru Baia Mare şi băimăreni. Bineînţeles că unii – PSD, PNL, USR mi-au făcut contestaţie, aşa cum au făcut fix în ziua în care mă aruncau în puşcărie şi îmi contestau candidatura la primărie, pentru ca aceasta au dorit! Să nu mai fiu primarul acestui oraş! Eu respect legea, iar dacă au considerat, cei care conduc aceste alegeri, că unele dintre aceste panouri, nu toate, sunt cu caracter electoral, le-am dat jos, dar asta nu înseamnă că ei pot să-mi anuleze tot ce înseamnă reacţia mea şi dorinţa mea de a fi alături de băimăreni şi de a-mi arăta dragostea faţă de băimăreni”, a spus Cătălin Cherecheş, în înregistrare.

El a susţinut că, deşi mama sa, Viorica Cherecheş, va fi „un candidat independent”.

„Da, într-adevăr îmi susţin mama în aceste alegeri! Îmi susţin mama şi am convins-o cu toată puterea mea să participe la aceste alegeri. De ce ? Pentru că este un candidat independent! Nu este candidatul unui partid politic, apare pe listele PNL – şi chiar le mulţumesc celor de la PNL că au înţeles să ia un om profesionist din comunitate şi să-l aducă pe liste pentru că acesta este votul. Nu este unul uninominal, ci este unul pe liste. Dar mama mea este un om care v-a reprezenta oamenii în Parlamentul României şi nu vreun partid politic! Mama mea nu este o anexă a PNL şi nici nu va fi niciodată vreo anexă a vreunei entităţi politice! Din acest motiv îmi susţin la aceste alegeri mama! Şi o mai susţin încă dintr-un motiv: pentru că m-a născut şi m-a educat”, a precizat Cătălin Cherecheş în mesajul video.

Primarul ales al municipiului Baia Mare, aflat în arest la domiciliu, a admis că se află într-un moment dificil, însă a susţinut că are încredere în justiţie şi în divinitate.

„Sunt într-un moment dificil, sunt într-un moment în care oamenii se întreabă ce se întâmplă cu Cătălin Cherecheş. Unde e Cătălin Cherecheş? Cătălin Cherecheş e acasă, deşi n-ar vrea să fie acasă, pentru că mă uit cu durere pe geam sau aud cu foarte multă durere problemele la care eu ştiu răspunsul şi văd că nu îmi sună telefonul de la cei din primărie sau de la cei din Consiliul Local care nu se pricep la aceste lucruri şi aş putea să le fiu de folos. În data de 14 decembrie, am o şansă să fiu alături de băimăreni, şi vor fi şi alte şanse să fiu alături până la sfârşitul anului sau după aceea, în luna ianuarie. Mandatul de primar, aşa cum mi l-aţi încredinţat voi, băimărenii, nu mi-l poate anula nimeni, decât în momentul în care, Doamne fereşte, prin absurd, vreo instanţă va considera că sunt vinovat în nevinovăţia mea. Dar acest lucru sunt convins că Dumnezeu nu-l va lăsa să se întâmple!” a precizat Cătălin Cherecheş.

Mai multe partide politice din judeţul Maramureş au contestat prezenţa imaginii lui Cătălin Cherecheş pe panourile luminoase stradale, invocând încălcarea legii. Pe unele dintre afişe apărea şi mama sa, Viorica Cherecheş.

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a fost reţinut în luna aprilie de procurorii DNA pentru o presupusă luare de mită, iar de mai multe luni de zile se află în arest la domiciliu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*