Ultimele Știri

Baia Mare și Bucureștiul încă se bat pentru titlurile la handbal

CSM București - HCM Baia Mare

Vineri, la Sala Polivalentă din București, s-au desfășurat cele două meciuri din primul tur ale finalelor pentru titlu – la fete și băieți. În primul meci, CSM București a învins HCM Baia Mare cu 23 la 22, iar în al doilea meci reprezentativa băieților de la CSM București nu a putut repeta performanța fetelor în meciul cu echipa băimăreană, fiind învinși de Minaur cu scorul de 24 la 26. Ambele meciuri s-au terminat la un scor strâns, fără ca o echipă să se evidențieze.

HCM Baia Mare a avut un început de meci mai bun, Paula Ungureanu blocând câteva lovituri. La scorul de 5-2, Mette Klit, antrenoarea echipei CSM București, a cerut timeout. După reînceperea jocului, echipa din capitală a reușit să preia conducerea partidei.

Astfel că la pauză scorul era în favoarea ei: 13-11. HCM Baia Mare a revenit la conducere abia spre finalul meciului când Ardean-Elisei a marcat dintr-o aruncare de la 7 metri. Echipa băimăreană ar fi putut câștiga dacă ar fi înscris în ultimele minute de joc când a avut mai multe atacuri consecutive și scorul era egal, 22 la 22. În schimb, CSM a reușit să înscrie golul câștigător și să se apere chiar și cu două jucătoare eliminate.

Minaur, echipa băieților din Baia Mare, s-a impus și ea la început, conducând și cu 9-2. Însă CSM București a recuperat treptat diferența. Ceva nu a mers în jocul băimărenilor. Portarul lor, maghiarul Tatai, a fost eliminat două minute în finalul primei reprize.

Tabela arăta 15-12 la pauză, în favoarea oaspeților. Până la urmă, CSM București a ajuns să conducă la o diferență de patru goluri, profitând de o perioadă de vreo 10 minute în care Minaur nu a reușit să înscrie. Totuși, echipa din Maramureș a revenit și s-a dovedit echipa mai bună în finalul meciului. Importante fiind mai ales golurile spaniolului Malmagro din ultimele minute ale partidei.

Finalele se joacă după sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri. Următoarele două meciuri se vor juca în Maramureș, unde HCM Baia Mare poate obține prima victorie din finală. Titlul va fi câștigat de către echipa care va obține prima două victorii. Al doilea meci din finale va avea loc pe 26 mai, ora 18.30, iar dacă HCM Baia Mare câștigă, se va organiza un al treilea meci pe 28 mai. Minaur trebuie doar să mai câștige un meci marți ca să iasă campioană.

Cel mai curios lucru la aceste meciuri a fost sala pe jumătate goală din Parcul Tineretului. La ultimul meci din campionatul feminin dintre CSM București și HCM Baia Mare, sala a fost plină. E ciudată că, la primul meci din finală, publicul nu a fost la fel de numeros.

Mai ales că e singurul ce se va disputa la București (celelalte vor fi la Baia Mare) și că cei din sală puteau urmări două partide, nu doar una. Să fie prețurile mai mari de vină? Biletele se vindeau cu 10, 20 și 30 de lei. Studenții nu mai beneficiau de reducerea de 50% ca la ultimul derby dintre fete, însă puteau urmări două meci cu un bilet de 10 lei. Bilete ce nu s-au vândut foarte bine. În schimb lojele au fost pline.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*