Bacteria E.coli a fost descoperită în produsele unei firme din județul Argeș

copii

ANSVSA a descoperit bacteria E.coli în brânza proaspătă produsă de o companie din județul Argeș, transmite DIGI24

Potrivit analizelor preliminare în urma controalelor ANSVSA, bacteria E.coli a fost depistată în 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş. Produsele lactate de la această firmă ar fi ajuns pe masa copiilor îmbolviți cu sindromul hemolitic-uremic.  

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

Totodată, bacteria a fost depistată şi la produse din pui din gospodăria unui localnic din Bacău.

„În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E.coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.  

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă că a fost identificată cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș: o tulpină a bacteriei E.coli.

„Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, cum ar fi produsele pasteurizate – în cazul lactatelor, produse autorizate sanitar-veterinar. Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune”, a recomandat ministrul Sănătății.

loading...

2 thoughts on “Bacteria E.coli a fost descoperită în produsele unei firme din județul Argeș

  1. Si culmea toti au consumat lactate de la firma respectiva .. bla bla bla ..

  2. Astia chiar ne iau de prosti? Cumva numai sugarii au mancat branza proaspata de vaca de la producătorul respectiv? Chiar nimeni altcineva nu a fost contaminat? Mai lasati-ne cu minciunile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *