Ultimele Știri

Bacşişul ajunge mai devreme pe bon

Controalele celor de la ANAF îi sperie pe patroni. Cu o săptămână înainte de intrarea în vigoare a legii bacşişului, mai mulţi patroni de cafenele şi restaurante au început deja să dea bon fiscal pentru atenţiile lăsate de clienţi.

Tot de teama controalelor de la Fisc, angajaţii lor îşi notează de pe acum, în registre speciale, banii pe care îi au cînd ajung la serviciu.

Şi alţi patroni de restaurante au pus în practică noile reguli mai devreme de 8 mai, data de la care bacşişul trebuie marcat pe bon fiscal. Iar unii văd şi o parte bună a impozitării cu 16% a bacşişurilor: angajaţii vor putea să ia împrumuturi mai mari de la bancă, pentru că vor avea toate câştigurile la vedere.

Pe lângă bacşişurile trecute pe nota de plată, angajaţii trebuie să-şi noteze într-un registru special şi banii pe care îi au când vin de acasă.

Cum modelul tipizatului care va fi folosit pentru acest registru al banilor personali a fost recent publicat de Ministerul Finanţelor, patronii şi-au făcut mai devreme propriile caiete de acest fel. Acestea vor fi prezentate inspectorilor fiscali în caz de control.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*