Ultimele Știri

Bacalaureat, sesiunea de toamnă: subiectele la limba şi literatura română

Absolvenţii de liceu cu profil real şi tehnologic au avut de rezolvat la proba de limba şi literatura română cerinţe după texte de Gib Mihăescu şi George Bacovia, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului.

Primul subiect a constat în rezolvarea unor cerinţe pe baza textului „Rusoaica” de Gib Mihăescu, ce priveau cunoştinţe de vocabular şi capacitatea de interpretare a unui text literar.

La cel de-al doilea subiect, candidaţii au avut de realizat un eseu argumentativ privind importanţa regulilor într-un domeniu de activitate, în timp ce la ultimul subiect trebuiau să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte despre viziunea despre lume a lui George Bacovia, reflectată într-un text poetic studiat.

În ceea ce priveşte absolvenţii de liceu de la profilul uman, la primul subiect aceştia au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe baza textului „Lydda” de Duiliu Zamfirescu, urmând ca la cel de-al doilea subiect să redacteze un eseu de tip argumentativ despre rolul presei literare într-o epocă istorică şi culturală. Ultimul subiect a vizat realizarea unui eseu privind viziunea despre lume într-un text poetic din perioada postbelică.

În sesiunea de toamnă, aproximativ 39.000 de elevi susţin Bacalaureatul la proba de limbă şi literatură română.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*