Bacalaureat 2016: Patru licee din Constanţa şi unul privat din Petroşani au avut promovabilitate zero. Care este liceul cu promovabilitate 100%

Mai multe licee din Constanța și unul din Petroșani au înregistrat promovabilitate zero la bacalaureat.

Este vorba despre liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpăna şi din Deleni, precum și de Liceul Tehnologic Apollonius din Petroşani, în timp ce la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ecaterina Prislop promovabilitatea a fost de sută la sută.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 5.122 de elevi, din care au fost prezenţi 4.719, şapte fiind eliminaţi, iar 1.856 de elevi au fost respinşi.

Dintre cei care s-au prezentat la examen, 60,52 la sută au obținut note de trecere. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa – 99,50 la sută promovabilitate, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 98,64 la sută, Liceul Teoretic „Traian” Constanţa – 95,93 la sută, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa – 94,01 la sută, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa – 92,66 la sută, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa – 90,83 la sută şi Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa – 88,75 la sută.

Creşterea ratei de promovare, în comparație cu anul trecut, este de aproape şase procente.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *