Bacalaureat 2016: Ministerul Educației ar putea fi dat în judecată! Care este motivul

După afișarea rezultatelor definitive, în urma contestațiilor, există încă persoane nemulțumite de situația în care se află și se consideră neîndreptățite. Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România, Horia Oniţa, vrea anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.

Preşedintele CNE este hotărât să depună o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua nu există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.

Acesta amenință că va da în judecată Ministerul Educației, în cazul în care articolul nu va fi modificat.

„În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris preşedintele CNE, Horia Oniţa pe Facebook.

Onțanu menționează că speră ca Ministerul Educației să acționeze înainte de a fi nevoie atacarea la Curtea de Apel București.

„Am speranţa că Ministerul Educației îmi va accepta plângerea prealabilă şi va anula dispoziţiile art. 73 din OMECTS 4799/2010, fără a fi nevoie să atac şi aici în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti”, a mai scris acesta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *