BACALAUREAT 2016: Examenul debutează cu proba la limba română. Care este numărul de candidați înscriși

Examenul de bacalaureat de anul acesta debutează, astăzi, cu proba la limba și literatura română, la care vor participa peste 137.000 de candidați, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei.

Absolvenții din clasa a XII-a din promoția curentă sau din cele anterioare, vor susține probele în 473 de centre de examen, urmând să fie corectate în 87 de centre de evaluare.

Probele scrise de la Bacalaureat încept luni, 4 iulie, cu testul de la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să aibă loc proba la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

Probele se vor susține și în închisoare pentru un număr de 16 deținuți. Aceștia vor da proba de limba și literatura română în închisoare, în prezența unor comisii de examinare, puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Se vor deplasa comisii de examinare din cadrul liceelor în penitenciarele în care se află deţinuţii iar susţinerea probelor va respecta legislaţia în vigoare şi normele Ministerului Educaţiei Naţionale. De precizat este că, în conţinutul diplomelor nu se vor face menţiuni cu privire la absolvirea cursurilor de şcolarizare în timpul executării pedepsei privative de libertate”, a declarat inspectorul principal de penitenciare Carmen Utoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, citat de News.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *