Bacalaureat 2016: Cum va decurge examenul anul acesta. Probele se vor susține și în închisoare

Examenul de bacalaureat, de anul acesta, debutează luni,4 iulie, cu proba la limba și literatura română, pe care o vor susține și 16 deţinuţi, condamnaţi la pedepse cu executare.

Cei 16 deținuți își vor da proba de limba și literatura română în închisoare, în prezența unor comisii de examinare, puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Se vor deplasa comisii de examinare din cadrul liceelor în penitenciarele în care se află deţinuţii iar susţinerea probelor va respecta legislaţia în vigoare şi normele Ministerului Educaţiei Naţionale. De precizat este că, în conţinutul diplomelor nu se vor face menţiuni cu privire la absolvirea cursurilor de şcolarizare în timpul executării pedepsei privative de libertate”, a declarat inspectorul principal de penitenciare Carmen Utoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, citat de News.ro.

În ceea ce privește probele susținute în școli, toate sălile în care se vor desfăşura probe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi supravegheate atât video, cât şi audio, potrivit ordinului de ministru.

„Până la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judeţene/comisia municipiului Bucureşti iau toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio”, scrie în document.

Pe deasupra, vor fi supravegheate în acelaşi fel sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

„În vederea asigurării desfăşurării corecte a examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv”, mai prevede Ordinul MECS nr. 5080/2015.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *