Ultimele Știri

BACALAUREAT 2015: 7.128 de candidaţi nu s-au prezentat la examen

Vineri s-a încheiat cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, sesiunea 2015

Ultima probă scrisă din cadrul sesiunii august-septembrie 2015 a examenului naţional de Bacalaureat, s-a desfăşurat vineri, 28 august, cu participarea a 29.589 de candidaţi (80,59% din totalul celor 36.717 absolvenţi de clasa a XII-a înscrişi), conform comunicatului transmis de Biroul de Presă al Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Vineri, elevii de clasa a XII-a au avut de susținut proba scrisă la alegere a profilului sau specializării absolvite. A fost ultima lor șansă din acest an de a mai promova examenul de maturitate. 37 de candidați au fost eliminați din examen din cauza unor tentative de fraudă.

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în luna iunie, prin ordin de ministru.

La acest examen s-a prezentat și o elevă din județul Iași care, în prim sesiune, a preferat să predea foaia cu subiecte la proba scrisă la disciplina Istorie, după doar câteva minute. Deși prin această decizie a ratat înscrierea la facultate, aceasta a susținut examenul restant în cadrul sesiunii din august, în vederea obținerii unei note peste 9.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*