BAC 2016: Planurile elevilor de 10. Câți dintre ei vor să plece din țară

Trei absolvente ale Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu şi o elevă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru au reuşit să obţină 10 la toate probele în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, transmite corespondentul Mediafax.

Ioana Patricia Işfan, absolventă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu nu a avut o surpriză atunci când și-a aflat media de la Bacalaureat, deoarece a obținut rezultate foarte bune la olimpiade, de-a lungul timpului.

”Povestea «zecelui» meu la Examenul de Bacalaureat a început acum mult timp şi a fost urmată atent de ambiţie şi devotament. Nu ar fi fost posibilă dacă ar fi început acum câteva luni, deoarece s-a fondat pe o bază solidă de cunoştinţe acumulate în timp. Cu toate acestea, ultimele luni au jucat un rol decisiv în obţinerea acestei note, deoarece au fost dedicate exclusiv pregătirii examenului de bacalaureat. Deşi a fost o perioadă încărcată, nu am privit-o ca pe o corvoadă, căci am îndrăgit mereu materiile de examen: Limba şi Literatura Română, Matematică şi Chimie Anorganică. Câteva ore de pregătire individuală pe zi au fost suficiente”, a declarat, pentru Mediafax, Ioana Patricia Işfan.

Aceasta este decisă să urmeze Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

”Voi urma cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, Facultatea de Medicina Generală. Performanţa la olimpiada internaţională îmi asigură înmatricularea la această facultate fără a mai susţine examenul de admitere. Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul după absolvirea facultăţii, însă sper să ajung un cardiolog de succes”, a mai precizat Ioana Patricia Işfan.

La polul opus se află Delia Ionete, absolventă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, care a obţinut tot 10 pe linie la Bacalaureat, însă plănuiește să plece din țară.

”O să merg la Londra, City University of London, unde voi participa la cursul Mathematics with Economics and Finance. Mi-au plăcut foarte mult oraşul şi calitatea sistemului de învăţământ din Marea Britanie. Vreau să devin profesoară de matematică. Nu m-am hotărât încă, dar cred că o să rămân în străinătate. M-a dezamăgit în România sistemul de învăţământ. Toate examenele au fost mereu o provocare pentru mine şi consider că o să mă ajute foarte mult în cariera pe care vreau să o urmez”, a declarat, pentru Mdiafax, Delia Ionete.

În total, 56 de candidaţi au luat media 10 la Bacalaureat, la nivel naţional, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *