Ultimele Știri

Baby boom: TOP 10 cele mai populate țări din lume în 2050

După ce America a dominat secolul 20, o privire atentă arată că Asia va conduce lumea în influență economică și culturală. Africa ar putea avea și ea ceva de spus despre asta. Continentul african va pretinde trei din cele 10 țări, cele mai populate din lume până în 2050, conform previziunilor publicate marți de Biroul de referință a populației din Washington.

Nigeria, Republica Democratică Congo și Etiopia intră în lista cu cele mai populate țări din lume. Rusia si Mexic dispar din top 10 cele mai populate țări din lume, iar Europa nu are nicio țară în această listă.

Untitled

Cheie pentru creșterea țărilor? Copiii. În timp ce SUA și alte țări dezvoltate se luptă să își adapteze forțele de muncă la o îmbătrânire a populației, țările africane se confruntă cu un baby boom. Niger, Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo, Somalia și Ciad au cele mai mari rate de fertilitate din lume.

„Câștigurile populației sunt, de asemenea, din cauza unei scăderi a ratei de mortalitate din cauza îmbunătățirii sănătății publice”, a declarat Peter Goldstein, vice-președinte al OEA, care a supervizat realizarea raportului 2015 Mondiale Population Data Sheet.

„Africa va fi un factor-cheie în creșterea populației în următoarele decenii.”  Privind mai departe spre est, China este în prezent cea mai mare națiune a lumii, desi se așteaptă să fie depășită de India până în 2050, în conformitate cu datele demografice și de cercetare.

China a avut o politică de blocare a natalității o perioadă lungă de timp, fapt ce a creat o îmbătrânire a populației.

a

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*