Ultimele Știri

Azi începe examenul de bacalaureat cu proba scrisă la limba și literatura română

Absolventii de liceu susțin astăzi primul examen scris al Bacalaureatului, cel la Limba și literatura română.

Și anul acesta, subiectele la Limba română vor fi diferite, în funcție de profilul și filiera absolvite de candidați, astfel că tinerii de la uman vor avea alte cerințe față de absolvenții de la real. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Bacalaureat 2015 se desfăşoară în 520 de centre de examinare şi 146 de centre de evaluare.  De asemenea, ministrul a anunţat că lucrările de la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alt judeţ decât în cel în care este susţinut examenul. Ca urmare, perioada de corectare a lucrărilor va fi prelungită cu o zi. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie.

La sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

Dintre candidaţii înscrişi la bacalaureat, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă. Numărul absolvenţilor de liceu fără bacalaureat din promoţiile anterioare este de aproximativ 340.000, însă doar 24.996 s-au înscris pentru susţinerea examenului din sesiunea iunie-iulie 2015, reprezentând 23,11% din totalul înscrişilor.

Mâine, elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*