Azerbaidjan: Peste 100 de soldați armeni au fost ucişi sau răniți în luptă

  • Adrian Marinescu
  • 2 aprilie 2016
  • Externe
razboi

Peste 100 de militari armeni au fost ucişi sau răniţi în luptele de sâmbătă, din Nagorno-Karabah, susţine Ministerul Apărării din Azerbaidjan, care precizează că 12 militari azeri şi-au pierdut, de asemenea, viaţa, dar informaţiile au fost response de autorităţile armene, relatează Reuters, care precizează că în conflict ar fi murit şi civili.

“Şase tancuri armene au fost distruse şi peste 100 de militari armeni au fost ucişi sau răniţi”, se arată în comunicat.

Guvernul armean a respins aceste cifre, dar a refuzat să precizeze ce pierderi a suferit armata sa.

“Doisprezece militari azeri au fost ucişi în luptă, iar un elicopter a fost doborât de forţele armene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Baku.

Potrivit autorităţilor de la Baku, forţele azere au preluat controlul asupra a “două puncte strategice şi asupra unui sat”, din Nagorno-Karabah.

Între timp, Organizaţia pentru Secuuritate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a exprimat îngrijorarea legătură cu reluarea ostilităţilor şi a cerut stabilizarea situaţiei, relatează Sputnik News.

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de manevre ofensive.

Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan a început în 1988, după ce regiunea autonomă Nagorno-Karabah, cu populaţie majoritar armeană, a decis să se despartă de Azerbaidjan, pe atunci parte a URSS, şi unirea cu Armenia. În 1991, teritoriul şi-a proclamat independenţa, ceea ce a dus la un război soldat cu 30.000 de morţi. Conflictul deschis s-a transformat într-unul îngheţat în 1994, când a intrat în vigoare un armistițiu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *