Ultimele Știri

Avocatul Poporului, reacţie la scrisoarea Oanei Stancu către fiica lui Tăpălagă

Avocatul Poporului răspunde la sesizările primite în legătură cu scrisoarea adresată de jurnalista Oana Stancu (Antena 3) fiicei de 10 ani a jurnalistului Dan Tăpălagă. Potrivit unui comunicat al instituţiei, Avocatul Poporului nu se poate implica, pentru că nu are competenţe legale în acest sens.

Avocatul Poporului spune că a primit, în ultimele zile, mai multe petiții privind solicitări de sesizare din oficiu în cazul semnalat de presă privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresată unui minor, scrisoare publicată în Jurnalul Naţional şi difuzată de către respectivul post de televiziune.

„Cu privire la solicitările sus-menționate, Avocatul Poporului precizează faptul că Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, republicată, stabileşte competenţa acestei instituţii la Art. 1 alin. (1) care statuează că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, iar la Art. 28 este stabilit că prevederile prezentei legi se aplică şi actelor administrative ale regiilor autonome. Prin urmare, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome.

Avocatul Poporului nu se poate sesiza în situaţia unor presupuse încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natură administrativă, civilă, contravenţională, penală ori de altă natură, săvârșite de către persoane fizice, organizaţii, asociaţii, societăţi comerciale sau alte entităţi private”, se precizează în comunicatul Avocatului Poporului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*