Ultimele Știri

Avocatul Doru Boștină și alte 4 persoane au fost arestate

Avocatul Doru Boştină şi alte patru persoane au fost reţinuţi în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au emis, pe numele celor cinci suspecţi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore au cerut vineri instanţei arestarea lor preventivă.

Joi dimineaţă, a avut loc o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, având loc 18 percheziţii la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Persoanele vizate de pocurori fiind suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Boștină este condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, în primă instanță, în dosarul afaceristului Gruia Stoica. Acesta din urmă a primit patru ani de închisoare. Judecătorii au motivat că pedeapsa lui Boștină a fost redusă deoarece a denunțat fapte penale în dosarul „Microsoft”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*