Ultimele Știri

Avocata lui Walter a explicat de ce s-a ascuns afaceristul un an în Dubai

walter

Avocata omului de afaceri, Florian Walter, a precizat că, la momentul declanşării urmăririi penale, acesta se afla în concediu în afara ţării şi s-a predat autorităţilor din Dubai când a aflat că pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă. 

„A fost în concediu, apoi s-a transferat la Dubai, acolo a aflat de existenţa urmăririi penale. Acolo se afla şi s-a predat organelor de acolo. (…) La aflarea mandatului de arestare în lipsă în ţara în care se afla la acel moment, s-a predat. A fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai cu plata unei cauţiuni pentru a-şi formula apărări în dosarul de urmărire penală. Pentru că era din ce în ce mai greu să colaborăm de la distanţă, a depus eforturi proprii pentru a se întoarce de bună voie şi nesilit de nimeni în ţară, procedurile de extrădare în Dubai durând câţiva ani de zile şi interesul anchetei este să fie prezent pentru a formula apărările”, a declarat Lucia Muşat, potrivit Agerpres.

Avocata Lucia Mușat a susţinut că există documente care atestă nevinovăţia lui Walter. 

„Noi facem apărări pentru a stabili nevinovăţia sa în cauză, sunt documente contabile, contracte care dovedesc nevinovăţia sa. Unii dintre martori au fost reaudiaţi şi de data aceasta au spus adevărul”, a mai spus sursa citată. 

Dosarul omului de afaceri Florian Walter care a fost disjuns de DIICOT Ploieşti din dosarul Romprest a fost preluat de DNA, structura centrală, şi conexat la o altă cauză instrumentată de procurorii de aici, au declarat, sâmbătă, surse judiciare. 

Acesta a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai 2015, iar IGPR a anunţat ulterior că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite şi că autorităţile au demarat procedurile în vederea extrădării sale în România. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*