Ultimele Știri

Aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Șova

Dan Sova

Comisia Juridică a avizat pozitiv  cererea de arestare a senatorului PSD Dan Șova, acuzat de abuz în serviciu de procurorii anticorupție.

Rezultatului votului de la Comisia Juridică arată astfel: 6 voturi pentru și 5 voturi împotriva arestării. Deși Comisia Juridică a decis aprobarea cererii DNA, Dan Șova, ar putea scăpa de arestare cu ajutorul colegilor senatori. Partidul Social Democrat deține majoritatea în cadrul Senatului, astfel rezultatul vorului ar putea fi previzibil. 

Dan Şova este acuzat de trei fapte de abuz în serviciu din perioada în care era ministrul Transporturilor, procurorii susţinând că între firma sa, „Şova şi asociaţii”, şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari au fost încheiate mai multe contracte, din care Şova a obţinut ilegal aproape 800.000 de euro. 

În plus, Şova mai este acuzat de DNA că, în cursul lunii februarie 2015, ar fi depus la DNA 11 procese verbale care să justifice aceste contracte şi care să arate că el nu este implicat în ele, însă care ar fi false, spun procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*