Ultimele Știri

Aviz pozitiv pentru arestarea deputatului fugar Marko Attila

Marko Attila

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat pozitiv, astăzi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul parlamentarului UDMR Marko Attila.

Deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz favorabil solicitării ministrului Justiţiei, care a cerut reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Marko Attila, într-un nou dosar penal. 

Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice Ciprian Nica, pentru reținere au fost 17 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și unul nul, iar pentru arestare preventivă au fost 16 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, o abținere și un vot nul.

„Nu am reușit să luăm legătura cu domnul deputat, au venit în schimb reprezentanții domniei sale, două doamne avocat, le-am întrebat dacă au luat legătura cu el și ne-au spus că dânsul se află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocați și cu avocații comunică prin email.

Are un mesaj, că nu se sustrage reținerii sau arestării pentru că vrea să-și dovedească nevinovăția, prin urmare cred că la Înalta Curte de Casație și Justiție, atunci când se va face cererea DNA cu privire la arestare, va merge numai doamna avocat însoțită de asistentă și va susține cauza”, a spus Nica la finalul ședinței Comisiei juridice.

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis joi ministrului Justiției cererea și referatul cauzei în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Conform DNA, Marko Attila Gabor, în cursul anului 2008, împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare, supraevaluând bunurile imobile respective cu aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*