Ultimele Știri

Aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale pentru I. Ariton și V. Vosganian

varujan, ariton

Membrii Senatului au dat aviz favorabil la solicitarea de a începe urmărirea penală în cazul foștilor miniștri Ion Ariton și Varujan Vosganian.

Ion Ariton și Varujan Vosganian sunt anchetați pentru trafic de influență și delapidare. Varujan Vosganian este anchetat în dosarul Romgaz-Interago și pentru constituireaunui grup infracțional. În schimb, Ion Ariton este acuzat că a intervenit pentru sponsorizearea ilegală în dosarul ”Gala Bute”.

Rapoartele celor doi vor fi înainte plenului pentru votul final. Acesta este demersul pentru ridicare imunității celor doi.

În timp ce Varujan Vosganian a refuzat să facă vreun comentariu, Ion Ariton a reiterat că le va cere colegilor săi să voteze în favoarea cererii procurorilor de a începe urmărirea penală.

”Vreau să se dea cât mai repede avizul. Aştept să fiu solicitat de către DNA, să pot să lămuresc acele lucruri care au apărut şi care sunt şi în spaţiul public. Am foarte multe companii şi doar zece dintre ele au putu să sponsorizeze, ceea ce nu înseamnă că au fost obligate”, a declarat Ariton.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*