Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană nu a făcut niciun viraj brusc înainte de dispariţie – oficial

  • Adelina Mitrache
  • 24 mai 2016
  • Externe
avion egyptair

Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană, cu 66 de persoane la bord, nu a făcut niciun viraj brusc şi nu şi-a schimbat direcţia înainte de a dispărea de pe radare în cursul nopţii de miercuri spre joi la câteva ore de la decolare, susţine un oficial egiptean, citat de BBC News online.

Ministrul grec al Apărării a declarat joi că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruşte – unul de 90 de grade la stânga şi un altul de 360 de grade la dreapta la o altitudine de peste 11.000 de metri înainte de a se prăbuşi.

Dar Ehab Azmy, directorul furnizorului public de servicii privind navigaţia aeriană, susţine că avionul avea un curs normal de navigaţie la altitudinea de 11.000 de metri înainte de a dispărea de pe radar.

„Acest fapt discreditează ceea ce grecii spun, anume că avionul a pierdut brusc altitudine înainte de a dispărea de pe radar”, a declarat Azmy pentru Associated Press.

Motivele unei astfel de discrepanţe între declaraţiile oficialilor greci şi cele ale oficialilor egipteni cu privire la cauzele prăbuşirii avionul sunt momentan neclare.

Azmy a negat şi faptul că a existat contact între pilotul avionului MS804 şi turnul de trafic aerian înainte de prăbuşire, potrivit unei declaraţii acordate ziarului egiptean al-Ahram.

Duminică, Egiptul a trimis un submarin pentru a căuta cutia neagră a avionului EgyptAir, fragmente ale aeronavei şi rămăşiţe umane fiind descoperite vineri în Marea Mediterană, la 290 de kilometri de Alexandria.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *