Ultimele Știri

Avion sirian doborât de armata israeliană

Armata Istraelului a doborât, marți dimineața, un avion sirian care a pătruns în partea israeliană a platoului Golan. Acestă informație a fost confirmată de ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, care a avertizat că Israelul „va reacționa cu forță” la orice amenințare.

„Vom reacționa cu forță împotriva oricărei tentative, a unui stat sau a unui grup terorist, de a ne amenința securitatea și de a ne viola suveranitatea”, a declarat ministrul într-un comunicat după ce armata israeliană a anunțat că a doborât un avion sirian care, spuse ministrul, „se infiltrase în spațiul aerian israelian pe platoul Golan”.

„Avionul a fost lovit de o rachetă Patriot după ce a zburat în spațiul aerian controlat de Israel de pe platoul Golan. Era un Suhoi de fabricație rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Epava avionului MIG-21 a căzut în partea siriană a platoului. Deocamdată, nu se ştie nimic de soarta piloților. Aceștia au fost observați de localnici după ce s-au parașutat și au apărut câteva poze pe paginile de socializare. 

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Avion sirian doborât de armata israeliană

  1. Suhoi nu este Mig

  2. deci a fost doborat in spatiul aerian israelian si a cazut pe teritoriul siriei…dubios

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*