Avion EgyptAir prăbușit: Analizele imaginilor din satelit efectuate de SUA nu conțin indicii privind o explozie

avion egyptair

Analizele efectuate de către SUA ale imaginilor din satelit nu au produs până acum niciun indiciu că la bordul avionului EgyptAir prăbușit joi în drum spre Cairo s-ar fi produs o explozie, au declarat oficiali din mai multe agenții americane pentru Reuters.

Oficialii citați, care au făcut declarații sub protecția anonimatului, au afirmat că această concluzie este rezultatul unei examinări preliminare a imaginilor și au recomandat prudență în privința informațiilor din media conform cărora SUA cred că prăbușirea a fost provocată de explozia unei bombe.

SUA nu au exclus încă nicio cauză posibilă pentru prăbușirea avionului, inclusiv defecțiunea tehnică, terorism sau un act deliberat al pilotului sau al echipajului, au mai declarat oficialii citați.

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial pentru CNN, potrivit cărora fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană ar fi fost găsit, spunând că acele fragmente nu aparţin avionului căutat, potrivit Le Figaro.

„Epava nu apaţine aparatului nostru”, a spus acesta, citat de CNN.

Cu câteva ore înainte, Ahmed Adel declarase că fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost găsit. „Am găsit fuselajul”, declara pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

La rândul său, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană a declarat pentru AFP că fuselajul găsit în zona apropiată de presupusa prăbuşire a avionului EgyptAir „nu provine de la un avion”.

„Până în prezent, analiza fragmentelor găsite indică faptul că acestea nu aparţin unui avion, omologul meu egiptean mi-a confirmat de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, că nu s-a dovedit faptul că acestea aparţin aeronavei EgyptAir (…)”, a afirmat Athanassios Binos, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană.

„Ceea ce a fost găsit, sunt o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion”, a insistat acesta.

Compania aeriană EgyptAir anunţase anterior că fragmente de fuselaj aparţinând avionului dispărut în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord au fost găsite în apropiere de insula greacă Karpathos, unde se presupune că s-a prăbuşit avionul.

„Ministerul Aviaţiei Civile a primit o scrisoare din partea Minsterului egiptean al Afacerilor Externe în care se confirmă descoperirea fuselajului avionului care efectua zborul MS804”, anunţase EgyptAir pe Twitter, adăugând că „veste de salvare şi bucăţi de plastic” pluteau pe apă.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos. La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetăţeni egipteni, de 15 francezi şi de cetăţeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria şi Canada.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *