Ultimele Știri

Avertizare meteorologică! Cod galben de ploi în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, două avertizări Cod Galben de ploi, care intră în vigoare sâmbătă şi sunt valabile până luni după-amiază. La munte, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Prima avertizare intră în vigoare sâmbătă, la ora 16:00 şi este valabilă până duminică, la ora 10:00, interval în care ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării.

Codul Galben vizează 14 judeţe din sud-vestul şi sudul teritoriului, unde vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

„În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40…50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare”, se arată în avertizarea ANM.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*