Ultimele Știri

Avertismente pentru Marea Britanie: ”Trebuie să accepte mişcarea liberă a angajaţilor”

Marea Britanie este forțată să păstreze frontierele deschise, dacă vrea menţinerea accesului la piaţa comunitară, avertizează un oficial guvernamental german.

Jens Spahn, adjunct al ministrului german de Finanţe şi unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) s-a declarat mulțumit de anunțul Theresei May cu privire la data declanțării procedurilor Marii Britanii din UE.

De altfel, oficialul a anunțat că Londra nu trebuie să se aştepte la niciun fel de negocieri cu Uniunea Europeană înaintea declanşării procedurii formale privind Brexit.

„În primul rând, este bine că avem un calendar, astfel încât toată lumea să ştie cum se vor derula lucrurile”, a declarat Jens Spahn într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

„Este bine că avem calendare ale procedurilor; dar, sincer, nu îmi pot imagina prenegocieri substanţiale ale Uniunii Europene cu Marea Britanie”, a subliniat Spahn.

Oficialul avertizează Marea Britanie că nu poate avea acces la piața internă a UE dacă nu oferă libertate de circulație.

„Oricine vrea acces la piaţa unică europeană trebuie să accepte mişcarea liberă a angajaţilor. Aceste elemente sunt interconectate în totalitate, astfel că orice compromis pare dificil. Accesul la piaţa internă a UE funcţionează doar cu libertatea de circulaţie”, a atras atenţia Spahn.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*