Avertisment pentru Marea Britanie: Va fi următoarea țintă a atacurilor teroriste

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 august 2016
  • Externe

Marea Britanie ar putea fi urmăatea țintă a atacurilor teroriste, conform lui Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei metropolitane a Londrei. 

În ciuda faptului că Marea Britanie s-a arătat bine pregătită, atentate similare cu cele din Franţa şi Germania rămân foarte probabile.

„Simt şi înţeleg această frica şi fiind ofiţerul de poliţie responsabil de a preveni un astfel de atac, ştiu că ar fi de dorit să vă pot linişti. Mă tem că nu pot, nu în totalitate.”

Apariția unor atentate teroriste în Marea Britanie este o certitudine, singura întrebare fiind când vor începe acestea să se producă, declară șeful poliției metropolitane a Londrei.

„Nivelul de ameninţare teroristă a rămas sever timp de doi ani – şi este tot acolo. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, şi nu de dacă”, a adăugat Hogan-Howe.

Totodată, Hogan-Howe a subliniat că Marea Britanie are o serie de avantaje comparativ cu alte state europene, între care un regim strict al armelor de foc, dar şi toleranţa şi modul de viaţă al britanicilor.

„Abordarea noastră faţă de musulmani nu este influenţată de faptul că aceste atacuri se pretinde că ar fi fost comise în numele islamului. Noi nu stigmatizăm milioanele de musulmani britanici ale căror valori şi credinţe resping complet discursul de ură al teroriştilor,” a mai spus oficialul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *