Ultimele Știri

Avertisment ONU: Un milion de migranţi urmează să sosească în Europa până la sfârşitul lui 2016

Aproape un milion de migranţi urmează să ajungă în Europa, pe Mediterana până la sfârşitul lui 2016, estimează ONU

imigranti

Până la sfârşitul anului 2016 un milion de migranţi vor ajunge în Europa, conform estimărilor ONU, îndemnând statele europene să garanteze că primesc refugiaţi sirieni.

Anul acesta numărul persoanelor care traversează Marea Mediterană pentru a cere azil în Europa va atinge numărul de 450.000, potrivit unor estimări optimiste prezentate de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), într-un document care însoţeşte un apel la strângerea unor fonduri de urgenţă.

„În 2015, UNHCR anticipează 400.000 de nou-sosiţi pe la Mediterana care vor solicita protecţie internaţională în Europa. În 2016, acest număr ar putea atinge 450.000, poate mai mult”, a avertizat Înaltul Comisariat ONU marţi, adăugând că 360.000 de persoane au parcurs deja acest drum anul acesta.

Aproximativ 30.000 de refugiaţi şi imigranţi se află în prezent în Grecia, dintre care 20.000 pe Insula Lesbos.

Un număr-record de migranţi traversează Grecia în Macedonia, unde mulţi iau trenul către Serbia.

UNHCR a îndemnat la suplimentarea centrelor de primire în ţări ca Grecia şi Ungaria, în gestionarea acestui aflux.

Sute de persoane aşteaptă, în aceste zone de primire, sub privirile atente ale poliţiştilor unguri. Ungaria a devenit o ţară de intrare de refugiaţilor şi imigranţilor în UE, pe ruta Grecia-Macedonia-Serbia.

Însă Ungaria a refuzat oferte de ajutor din partea UNHCR.

Un centru de primire de la frontiera cu Serbia se află într-un lan de porumb, unde migranţii dorm unerori sub cerul liber, în pofida temperaturilor de toamnă, înainte să fie distribuiţi către centre de tranzit deja supraaglomerate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*